Coaching - Hoe is het voor jouw? (broer/zus)

Dus ben je moeder van een of meerdere kinderen met een ziekte, beperking of andere problematiek maar woon je erg ver van me vandaan? Of verblijft je kind momenteel in het ziekenhuis? Of is het lastig (lees te veel gedoe) om oppas te regelen om persoonlijk af te spreken? Dan is coaching via Skype misschien wat voor jou! Je hoeft niet te reizen en kunt gewoon thuis achter de computer/tablet een sessie volgenJe kind is een broer(tje) of zus(je) van een kind met een ziekte, beperking of andere problematiek. Dit houdt in dat er veel aandacht en tijd gaat naar het zorgkind. Mogelijk komen ze veelvuldig in aanraking met therapeuten, artsen, onderzoeken en ziekenhuis opnames. Daarnaast merken ze de spanningen, emoties en stress bij jullie als ouders. Tot hoever worden ze betrokken en geconfronteerd met het feit dat hun broer(tje) of zus(je) anders is. 

Herken je dit?

 • Je kind is soms boos en verdrietig als een uitstapje of afspraak niet door kan gaan omdat er iets is met het zorgkind. Het zorgenkind krijgt gewild, of ongewild, de meeste aandacht. Dit levert woede en onbegrip op.
 • Je kind verteld niet of nauwelijks wat het meemaakt op school of elders.
 • Je kind is teruggetrokken, vraagt geen aandacht en doet zijn eigen ding; of je kind is juist erg aanwezig. Is boos, gefrustreerd, geagiteerd en geïrriteerd.
 • Je kind weet niet om te gaan met de opmerkingen die gedaan worden en die blikken van de omgeving. Het weet hiermee niet om te gaan en slaat dicht.
 • Je ziet het verdriet en de zorgen bij je kind(eren).
 • Je ziet het onbegrip, ze begrijpen het gedrag of aanvallen van hun broer(tje) of zus(je) niet. Gisteren konden ze samen spelen en vandaag is er strijd.
 • Je wilt graag dat al je kinderen gelukkig zijn.

Hoe zou het zijn als?

 • Als je kind leert vertellen en uiten hoe het zich voelt.
 • Het ook zijn of haar plek mag innemen in het gezin en mag vertellen wat hem/haar bezighoudt.
 • Het weet dat het niet schuldig is aan de situatie.
 • Het een passende manier van uiten van de emoties heeft gevonden.
 • Dat het ongevraagde, kwetsende adviezen en opmerkingen naast zich neer kan leggen.
 • Het kind zelfvertrouwen heeft en daardoor zich bij tegenslagen of moeilijke periodes sneller weer op kan rapen en doorgaan.
 • Als ze kennis en inzicht krijgen in de ziekte, stoornis of aandoeningen van hun broer(tje) of zus(je).
 • Het kind alle mogelijkheden krijgt om gelukkig te zijn en te worden. Kansen om zich te ontwikkelen tot een zelfstandige volwassene.

Dat is mogelijk als

Je kind de 6-daagse training “hoe gaat het écht met jou?” gaat volgen. Tijdens deze training leert je kind voor zichzelf te zorgen, zelfvertrouwen te ontwikkelen en omgaan met de reacties van de omgeving. Je kind begrijpt wat aan anders is aan zijn/haar broer(tje) of zus(je) en accepteert dit.

6 individuele bijeenkomsten van 1,5 uur, inclusief een werkboek. Een compleet programma, stap voor stap opgezet. Zodat ze leren welke gevoelens en emoties ze hebben en hoe ze die kunnen uiten. Acceptatie dat ze opgroeien in een gezin met een zorgkindje.  Kortom, zaken die er aan bijdragen dat ze kunnen opgroeien tot zelfstandige en gelukkige volwassenen. Of om af te rekenen met opgekropte emoties en gevoelens, nu is het tijd voor hen. 

Wonen ze erg ver van me vandaan? Of verblijft je zorgkind momenteel in het ziekenhuis? Of is het lastig (lees te veel gedoe) om oppas voor je zorgkind te regelen? Of zie je geen mogelijkheid om ze te brengen?  Dan is coaching via Skype misschien wat voor ze! Ze hoeven niet te reizen en kunnen gewoon thuis achter de computer/tablet de sessies volgen. Op tijdstippen dat het hun past en uitkomt.

Wat houd je tegen? Er komt geen beter moment. Het wordt niet rustiger. Er zal altijd “gedoe” zijn. Pak deze tijd en neem de beslissing voor je kind. Ga het gewoon doen. Of blijf je excuses verzinnen dat het allemaal wel meevalt en er geen is plek voor de emoties van je kind? 

De training vraagt een investering van € 550,-- * (of 4 x € 162,50*) en dit zit er allemaal in:

 • #Zesmaal een individuele training van 1,5 uur, waarin je kind alles leert om te weten en voelen hoe het écht met het ze gaat. Deze trainingen vinden bij mij aan huis plaats, midden in de natuur. Waar we ook de mogelijkheid bieden om naar buiten te gaan. 
 • # Een werkboek, deze ontvangen ze tijdens de eerste training.
 • # Een kids-bijeenkomst.

* alle bedragen zijn exclusief BTW
Om te betalen in termijnen stuur een e-mail.

Hoe gaat het écht met jou? (Broer Zussen)

€250,00

De training bevat:

 • Zesmaal een individuele training van 1,5 uur, waarin je kind alles leert om te weten en voelen hoe het écht met het ze gaat. Deze trainingen vinden bij mij aan huis plaats, midden in de natuur. Waar we ook de mogelijkheid bieden om naar buiten te gaan.
 • Een werkboek, deze ontvangen ze tijdens de eerste training.
 • Een kids-bijeenkomst.

Bonus

Als je beslist vóór 1 maart 2019 om in je kind te investeren. Voor de ouders die besluiten om hun kinderen de emoties en gevoelens de ruimte te kunnen en durven geven, heb ik een extra bonus.

 • Bonus 1: Gratis sessie t.w.v. € 110;  een VIP-verwenmoment. 
 • Bonus 2: Gratis matroeska’s t.w.v. € 30;  waarin momenten, gedachten en wensen in bewaard kunnen worden.

Tuurlijk kun jij dat als moeder ook alleen doen….
Heb ik ook gedaan. Ik vond praten en al helemaal praten over emoties geen meerwaarde hebben. Daarnaast was ik druk met regelen van de zorg rondom mijn zorgenkindje dat ik praten met mijn dochter over gevoelens niet nodig vond. Ik dacht dat ze wel begreep dat hij anders was en dat mensen daarom naar hem keken. Hierdoor vond zij het ook gewoon dat haar broer niet kon eten, medicijnen en andere hulpmiddelen nodig had. Daarnaast werd zij met regelmaat uit bed gehaald door de verpleegkundigen die in huis rond liepen. Deze hulp-“oma’s” waren zo vertrouwd en vanzelfsprekend voor haar dat ze er niet over nadacht dat andere kinderen deze mensen niet dagelijks over de vloer hadden. Verblijven in ziekenhuizen, IC-zalen en Ronald Mc Donaldhuizen, overal ging ze zonder vragen mee heen en paste zich elke keer weer aan. Ze zag onze emoties en voelde onze pijn, nooit dacht ik er over na wat dat allemaal met haar deed. Ook het tweede zusje ging mee in de proces.  

Een tijd lang was ons enige uitstapje, spelen op het dak van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, een rondje wandelen door het ziekenhuis en een ijsje halen in het restaurant. Tijd voor hen om echt kind te zijn en dingen met samen te doen was er niet of nauwelijks.
Achteraf bekeken was deze situatie niet gezond, maar men roeit met de riemen die je hebt. Nog steeds hebben ze dagelijks vragen en weten ze dingen te vertellen waar ik dacht dat ze daar geen weet van hadden. Door met ze in gesprek te gaan kwamen we samen achter de emoties. Dit was geen makkelijk proces, de emoties werden goed bewaakt. Dit bleek niet gezond, mijn kinderen klaagden over buikpijn. Leer van deze momenten. Tenzij jij het niet erg vindt dat je kinderen zichzelf opzij zetten, zich onbegrepen, eenzaam en anders voelen en de geestelijke- en lichamelijke klachten daarbij voor lief nemen.

Waar wacht je nog op? Van wie heb je toestemming nodig?

Dit is geen makkelijk training en er zullen zeker pijnlijke en zware emotionele momenten komen. Daarom is het zó belangrijk om de gehele training te volgen. Niet voor mij, maar voor je kind(eren)! Als moeder/ouder wil je het beste voor al je kinderen. Laat mij ze helpen een goed fundament voor zichzelf te creëren zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en gelukkige volwassenen. Zodat ze vertrouwen krijgen en houden in hun bijzondere gezin.

Aan het einde van deze training gaan ze naar huis met:

 • Kennis en inzicht, weten en bespreken wat er speelt in haar/zijn leven. Het kind weet wie het is en hoe het gezin in elkaar zit. 
 • Verdwenen blokkades om te vertellen hoe het met ze gaat.
 • Zonder schaamte, zwetende oksels en schaamrood op de wangen vertellen ze anderen wat hun gevoelens zijn.
 • Bij afkeurende blikken en ongevraagde adviezen, blijven ze rustig en zijn ze in staat om de situatie, eventueel, uit te leggen.
 • Ze hebben de mindset om door te kunnen gaan en bij moeilijke momenten of tegenslag weten ze zichzelf weer op te rapen om door te kunnen gaan.
 • Verminderde lichamelijke- en geestelijke klachten.
 • Gevoel van eenzaamheid en onbegrip herkennen ze en ze weten hoe ze dit gevoel kunnen doorbreken.