Over Mij

Trots

Ik ben de trotse moeder van 4 kinderen, Vincent, Chantal, Marieke en Bart-Jan. Alle namen zorgvuldig en op basis van 7 letters gekozen. Ik woon mijn hele leven al in de Achterhoek, in een kleine buurtschap. Heerlijk midden in de natuur en aan een zandweg. Samen met Martijn, de kinderen en hond Kyra genieten we van het leven buitenaf.

Door de geboorte van mijn eerste kind stond mijn leven op zijn kop. Maar toen na een paar maanden bleek dat de groei van Vincent afweek van een gemiddelde baby en zijn ontwikkeling stagneerde, begon een ander leven. Zeven intensieve (zorg)jaren volgden, met veel verdriet, spanningen, stress, nagestaard worden en onbegrip, maar ook met mooie ervaringen, momenten, ontmoetingen, plezier en lol. Een ziek kind hebben was voor mij niet het einde van de wereld, het heeft me veel geleerd en sterker gemaakt. Helaas hebben alle goede zorgen niet kunnen veranderen dat op zevenjarige leeftijd Vincent overleed. 

Naast moeder, partner, (schoon)zus, dochter, weduwe, ex-vrouw, tante, vriendin en buurvrouw ben ik ook bijna 20 jaar werkzaam geweest als ambtenaar op de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg. Dagelijks kwam en kom ik door mijn werk en privé in aanraking met moeders die zich in allerlei bochten wringen om voor hun gezin te zorgen. Vooral in de gezinnen waar één of meerdere kinderen “anders” zijn. Dit vraagt nog meer van een moeder. 

Moeders, wel gesteund door partners, familie en vrienden, maar krijgen ook te maken met onbegrip van de omgeving. Deze eenzaamheid herken, zie en voel ik, het gaat me aan het hart. Hierdoor weet ik dat het mijn missie is om mijn ervaringen te delen met andere moeders zodat zij wel begrepen, gesteund, gezien en gehoord worden. 

Moeders, open je hart

Naar mijn mening zijn wij vrouwen te streng voor elkaar. We zijn altijd bang voor de reactie en mening van de omgeving. Wat zullen de mensen wel niet denken? De buitenwereld moet vooral het idee hebben dat we alles onder controle hebben. Dat we blij en gelukkig zijn. Waarom laten we elkaar niet zien wat onze gevoelens en emoties zien? Wat gebeurt er als we de harten voor elkaar zouden openen? Mijn passie is het om echt met elkaar in gesprek te gaan. Durven thema’s te bespreken, hoe moeilijk en beladen dan ook.

Over emoties en gevoelens wordt te ingewikkeld en veel te moeilijk gedacht. Als het zo ingewikkeld en lastig zou zijn, zou ik het ook echt niet kunnen. Als ik heb kunnen leren om vertrouwen te hebben in de mensen om je heen en hart te luchten, dan kun jij dat ook.

Wat je over mij moet weten

Naast eigenwijs ben ik een echte prater en nog snel ook. Ik ga geen thema uit te weg, niets is niet bespreekbaar. Het gaat bij mij vooral over openheid. Ik vind het belangrijk dat mensen durven te vertellen wat ze bezig houdt. Ik ben allergisch voor mensen die zichzelf zielig vinden en de slachtofferrol kiezen. Ik geloof erin dat elke situatie iets positiefs oplevert.Ik ben een snelle - en een beeld - denker, dit zorgt ervoor dat ik me kan verplaatsen in een ander en de situatie als een film voor me zie. Dit kan ertoe leiden dat ik moet lachen, terwijl het voor een ander een vervelende ervaring was. Dit is niet kwetsend of onaardig bedoeld. Voor lichtgevoelige types zonder zelfspot en humor ben ik dus niet meest geschikte coach. Naast gevoels- en uitingscoach heb ik vooral een glimlach!

Wat is typisch Karin

  • Beelddenker;
  • Lach;
  • Snelle prater;
  • Lezen en kijken van Scandinavische trillers;
  • Creatief;
  • Linkshandig;
  • Wiebeltenen; meestal zit er een gat in mijn sok!
  • Verslaafd aan chocolade, cappuccino met een zoetje en hazelnootschuimgebak;
  • Wandelen met Kyra 
Maak nu kennis!

Durf jij een kennismaking aan?

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen van je hart geen moordkuil te maken? Vul dan mijn contactformulier in. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie.