Workshops

Workshop TABOE

Vind jij het ook zo moeilijk om gevoelige onderwerpen te bespreken?

Ook ik vond het ongelooflijk moeilijk om gevoelige en emotioneel beladen onderwerpen te bespreken. Ik wilde namelijk niemand kwetsen en door iedereen aardig gevonden worden. Dus hield ik mijn lippen stijf op elkaar en geen haar op mijn hoofd die eraan dacht mijn gedachten te delen met een ander. Herkenbaar?

Deze houding heeft me niets opgeleverd, integendeel ik ging er steeds meer in geloven dat ik de enige was met deze gedachten. Totdat ik door schade en schande besefte dat niet praten over gevoelens en mijn emoties binnen te houden, lichamelijke én geestelijke ellende opleverde.

Maar iemand zoeken én vinden waarmee je gevoelige onderwerpen kunt en wilt bespreken is niet zo makkelijk. Iemand die je volledig kunt vertrouwen, je niet veroordeeld en weet wat je doormaakt zijn personen die je met een vergrootglas moet zoeken. Ik was jaren opzoek naar zo’n persoon en gelukkig kon ik bij sommige vrienden wel stukken kwijt maar helaas niet alles bij één persoon. Deze zoektocht wil ik jou besparen!

Wat kun je verwachten

Tijdens vier  TABOE* workshops van 2 uur bespreek je in een groepsverband onderwerpen die als taboe worden gezien. Onderwerpen die je niet kunt of durft uit te spreken met je partner, vriendinnen, ouders, buurvrouwen, huisarts of noem maar op. Ze zijn te gevoelig, persoonlijk, intiem en je schaamt je ervoor en denkt dat je de enigste bent met deze gedachten.*

T= Thema’s 
A= Anders
B= Bespreken
O= Open
E= Eerlijk

De TABOE workshop zal bol staan van ‘aha’-momenten, je bent met gelijkgestemden en je gaat naar huis met een gevoel van erkenning, begrip en warmte. En ondertussen heb je ook bijgetankt aan mijn kennis, ervaringen, kijk op de zaak en humor. Je zult merken dat oprecht praten en luisteren helpt om een andere kijk op onderwerpen te krijgen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor emoties, jouw verhaal en het stellen van persoonlijke vragen. Kortom een paar uurtjes, waarin alles besproken en gezegd kan worden in een veilig en vertrouwelijke omgeving.

Thema’s die besproken worden zijn:

 1. De dag van de diagnose
  Wat deed dit met jou? Wat ging er door je heen? Welke emoties heb je wel of juist niet laten zien?
 2. De eerste confrontatie met
  Ziekenhuisopname, artsen en specialisten, PGB enz. Was je hierop voorbereid? Wist je wat je kon verwachten? Ging je alleen of met je partner?
 3. (Kwetsende) reacties en opmerkingen
  Juist van de mensen waarvan je het niet verwacht. Onbegrip en je begrijpt niet waar het vandaan komt. Hoe ga je hiermee om? Deel je dit met je familie/partner? Wat doet met jou?
 4. Familiezaken
  Hoe was je zwangerschap en bevalling van je zorgkind? Kon je genieten van de kraamtijd of was het direct beladen? Hoe is de liefde voor je kind? Voel jij je schuldig en maak je jezelf verwijten?


Waarom zou je niet willen komen?

Je bent er nog niet klaar voor, houd je nog liever bezig met de dagelijkse taken dan de vinger op de pijnlijke plek te leggen. Of wil je liever blijven praten over koetjes en kalfjes, dan de diepte in te gaan.

Winterswijk is wel ver weg, Miste helemaal. Ja, dat zou een argument kunnen zijn. Ik ben zelf regelmatig voor mijn zoon naar Utrecht, Enschede en Groningen gereden. Soms alleen voor een bezoekje van een half uur. Afstand vind ik dus maar een relatief begrip, als het om je gezin gaat is de afweging niet zo moeilijk. Waarom voor jezelf dan wel?

Als je jezelf en daarmee ook je gezin niet serieus neemt, dan zullen we geen klik hebben. Als moeder vind ik je het fundament van het gezin. In de meeste gevallen zal het huishouden en gezin gerund worden door jou en een partner. Maar hoe vaak per dag wordt er gevraagd – of geroepen – naar ‘mama’? Dus waarom zou jij niet tijd voor jezelf nemen en zaken bespreken die jou raken en bezighouden? 

Geen topsporter of team wordt kampioen in zijn eentje ze hebben allemaal een coach. Waarom jij niet?

Wanneer is TABOE workshop een must

 • Als je genoeg hebt van gesprekken die om de hete brei heen draaien.
 • Als je wilt praten over thema’s in een veilige en vertrouwde omgeving.
 • Als je weet dat je een trotse moeder bent, die het beste wil voor voor haar kinderen. Dat je je daarnaast echter wel realiseert dat het ook noodzakelijk is om voor jezelf te zorgen. Daar hoort het luchten van je hart en het toegeven aan je emoties zeker bij.
 • Als je bereid bent om in jezelf en je gezin te investeren. Niets komt voor niets; het gaat om jou en je gezin. 
 • Je bent serieus en wilt vechten voor je gezin en jezelf. Je kunt bij een wandelclub, tekenles, mindfulness en nog 4 andere cursussen gaan. Tijd verdoen door het allemaal zelf te willen doen en proberen. Of je komt 4x twee uur naar Miste en gaat in gesprek met een ervaringsdeskundige.

Ben je klaar voor begrip, erkenning, inzicht en diepgang? Meld je dan aan!

Praktische details

 • Maandagavond 6 mei 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
 • Locatie Bewust (B)uiten, Hellekampsweg 9 te Winterswijk-Miste
 • Maximaal plek voor 4 speciale zorg moeders
 • Investering € 199,- exclusief BTW
  • (of in 4 termijnen van € 55,--,- stuur hiervoor een e-mail)

Wat levert het je op?

 • Opluchting, delen en vertellen van jouw verhaal.
 • Vertrouwen, als je dat hebt ben je onoverwinnelijk.
 • Kennis en inzichten. Omdat een moeder kan vertrouwen op haar gevoel handelt ze goed en heeft ze de mindset om bij tegenslag en als het even moeilijk is zichzelf weer op te rapen en door te gaan.
 • Dit alles leidt tot een (nog) trotsere moeder die als een leeuwin vecht voor haar gezin.
 • En nog veel meer.

Neem contact met mij op

TABOE workshop

€199,00

Tijdens vier TABOE* workshops van 2 uur bespreek je in een groepsverband onderwerpen die als taboe worden gezien. Onderwerpen die je niet kunt of durft uit te spreken met je partner, vriendinnen, ouders, buurvrouwen, huisarts of noem maar op. Ze zijn te gevoelig, persoonlijk, intiem en je schaamt je ervoor en denkt dat je de enigste bent met deze gedachten.*